Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op woensdag 17 januari 2024.

Nieuws


Ping-pong je fit - (Update)

Maandag 16 januari 2024

Wil jij tafeltennissen op een verantwoorde manier? Dat kan nu met het 8-weekse Ping Pong je fit-programma (in samenwerking met Sûnenz en Tafeltennisvereniging Drachten)! Kom spelen, ontmoet nieuwe mensen en beweeg samen om gezond en vitaal te blijven.

Tafeltennis is een laagdrempelige sport waar iedereen lang aan mee kan blijven doen. Wist je dat tafeltennis door de oefening in oog-handcoördinatie heel goed voor het brein? Door onze aanpasbare "schuif-tennistafel" wordt het nog gemakkelijker! Dit is een tafel geschikt voor spelen vanuit een stoel of rolstoel.

Programma


Op een leuke en actieve manier fit worden! Tijdens het PING PONG je fit-programma van 8 weken ga je, o.l.v. een ervaren tafeltennisspeler, aan de slag om de basistechnieken van het tafeltennissen te leren.

Gratis proefles: Donderdag 18 januari 2024  van 10.15 tot 11.30 uur

Ping Pong je fit-programma:
 • Elke donderdag, start donderdag 25 januari 2024 van 10.15 tot 11.30 uur
 • Actieprijs: €50,- voor 8 trainingen. Gratis koffie en thee tijdens de lessen
 • Locatie: Sûnenz (Ontmoetingsplein), Burg. Wuiteweg 140B Drachten
 • Aanmelden: 06 - 82 25 59 89 of F.koudenburg@zuidoostzorg.nl

Zie ook de website van Sportbedrijf Drachten: https://www.sportbedrijfdrachten.nl/ping-pong


Zomersluiting en Algemene Ledenvergadering op maandag 17 juli

Donderdag 22 juni 2023

Hierbij worden alle leden van TTV Drachten uitgenodigd voor de ALV, welke zal plaatsvinden op maandagavond 17 juli om 20.00 uur. Dit betekent dat op deze avond GEEN vrij spelen mogelijk is. Twee belangrijke punten: Tijdens deze ALV is een aantal bestuursleden herkiesbaar. Tegenkandidaten dienen zich minimaal 48 uur voor de ALV met ondersteuning van minimaal 5 leden te melden bij het bestuur.
Dit jaar hebben we besloten om de zaal in de zomervakantie NIET open te stellen. Vanwege de fors oplopende kosten voor de zaalhuur is dit niet meer te verantwoorden. Dit betekent dat dinsdag 18 juli de laatste dag is, dat de zaal geopend is voor de zomervakantie.

Wij hopen velen van jullie te verwelkomen op deze ALV!
Hartelijke groet, mede namens het bestuur, 
Wolfert en Angela Glimmerveen (secretaris TTV Drachten)


vakantie opening

Verslag Noordelijke kampioenschappen juni 2023 in Assen


Donderdag 8 juni 2023

Zie foto’s van de NK 2023 (3 juni) in Assen hieronder. In de G klasse werd Hillebrand 2e. Horia Niculescu werd eerste maar Hillebrand verloor net van hem met 9-11 in de vijfde set.
Hillebrand en Achmed werden 1e bij het dubbel in de G klasse.
Djovanny werd 3e bij de jeugd 1 en verloor in de halve finale van de latere winnaar. Victor won 3 van de 6 wedstrijden in de poule jeugd 4 en was niet door, maar speelde knap.
Ali zat ook in een zware poule in de E klasse, won 1 partij en ging dus ook niet door.
Eddy speelde de avond ervoor bij de veteranen en was ingedeeld in de mixklasse G en F en had dus een zware poule. Met 1 partij winst en de anderen helaas verloren, maar hij werd zeker niet weggespeeld.

Hartelijke groet,
Hillebrand


vakantie opening

Vakantie opening


Zaterdag 23 juni 2022

Ter info:

Vanaf 1 juli zijn de openingstijden van de zaal aangepast. De zaal is vanaf 1 juli alleen nog geopend op de dinsdagen vanaf 19:30 - 21:30.
Op maandag 28 augustus zijn de reguliere openingstijden weer van kracht.
Hartelijke groet,
Mede namens het bestuur
Wolfert en Angela Glimmerveen (secretaris TTV Drachten)


good news

...nog meer goed nieuws!!


Zaterdag 26 februari 2022

Beste leden,

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de maatregelen rondom corona gelukkig behoorlijk versoepeld zijn. Dit betekent dat het niet langer nodig is om een qr-code te tonen bij het betreden van de sportzaal. 
Hartelijke groet,
Mede namens het bestuur
Wolfert en Angela Glimmerveen (secretaris TTV Drachten)


good newsNews

Goed nieuws!!


Zaterdag 15 januari 2022

Beste leden,

Zoals jullie vast gehoord/gelezen hebben kunnen we vanaf komende maandag 17 januari weer de zaal in! De voorwaarden zijn die zoals voordat we dicht moesten: qr-code en afstand houden. We zijn in ieder geval heel blij dat we weer de zaal in kunnen. De trainingstijden zijn hetzelfde als voorheen. Hopende jullie eerst voldoende geïnformeerd te hebben en natuurlijk graag tot komende week! 

Hartelijke groet,
Mede namens het bestuur
Wolfert en Angela Glimmerveen (secretaris TTV Drachten)


Extra News

Extra Corona-maatregelen


Zaterdag 27 november 2021

Beste leden,

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat bij de nieuwe corona maatregelen wij wederom getroffen worden. Helaas is amateursport na 17 uur niet meer toegestaan de komende 3 weken. Dit betekent dat de zaal de komende 3 weken dicht is en de clubkampioenschappen voor senioren en jeugd ook niet doorgaan op 10 december en 11 december. We hopen dat we zo snel mogelijk weer de zaal in kunnen om een balletje te slaan!

Mede namens het bestuur
Wolfert en Angela GlimmerveenExtra News

Extra Corona-maatregelen

Vrijdag 5 november 2021

Beste leden,

Onderstaand schrijven hebben wij ontvangen van de Sportbedrijf Smallingerland, de verhuurder van de gymzaal waarin we spelen. Deze nieuwe richtlijnen zullen door Tafeltennisvereniging Drachten worden overgenomen. Concreet houdt dit in dat volwassenen zonder geldige QR-code de zaal niet mogen betreden.
- i/o Secretaris -

Beste huurder
Dinsdag 2 november jl. heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd voor de sport.
Per zaterdag 6 november gelden de volgende aanpassingen in alle binnensportlocaties:
 • Het coronatoegangsbewijs is verplicht bij sportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar. Dit geldt voor lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden, inclusief sportkantines en terrassen, kleedkamers en andere binnen voorzieningen in de gehele sport
 • Jeugd tot 18 jaar is uitgezonderd
 • Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage en vrijwilligers
 • Coronatoegangsbewijs is ook verplicht voor ouders die hun kind(eren) brengen en ophalen
 • De vereniging is zelf verantwoordelijk voor het controleren van een geldig coronatoegangsbewijs en ID-bewijs van hun leden en/of bezoekers bij de ingang. Zonder geldig coronatoegangsbewijs mag er geen toegang worden verleend. 

Sportbedrijf Drachten hanteert de richtlijnen die zijn omschreven in het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten. Wij adviseren de huurder om het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten van de NOC*NSF goed door te nemen. 
 
We vertrouwen op uw medewerking. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.
Afdeling Verhuur

Extra News

Vanaf dinsdag 25 mei mogen we weer in de zaal

Toegang is op basis van inschrijving. Zie het bericht van de secreataris hieronder...

19 mei 2021

Beste leden,

Vlak voor de kerst ging de zaal helaas opnieuw dicht en 6 maanden lang konden we geen balletje slaan. Gelukkig is dat vanaf volgende week verleden tijd! Vanaf volgende week dinsdag 25 mei gaan wij weer de zaal in en kan er weer getafeltennisd worden. Ook deze keer is het weer de bedoeling dat jullie vooraf een mail krijgen van ons, waarop je kan antwoorden in welke groep je wil. We werken dus opnieuw met inschrijvingen. Maandag is er een groep van 20.00-21.30 en dinsdag zijn er twee groepen: de eerste van 18.30-20.00 en de tweede van 20.00-21.30. Bij de eerste groep op dinsdag heeft de jeugd voorang bij inschrijven en dinsdag mag je je nog steeds maar voor 1 groep inschrijven. De kleedkamers zijn nog steeds buiten gebruik dus graag THUIS OMKLEDEN.

Mochten er nog vragen zijn dan horen wij het graag! Voor nu veel speelplezier gewenst!

TTVD Secretaris / Wolfert en Angela


Extra News

Extra Corona-maatregelen

Donderdag 15 oktober2020

Beste leden,
Jullie hebben vast al een en ander opgevangen van extra maatregelen van het kabinet om het coronavirus tegen te gaan. Van het sportbedrijf hebben wij ondertussen ook bericht met aanvullende maatregelen. Concreet betekent dit voor ons als tafeltennisvereniging het volgende:
Daarnaast blijven de andere maatregelen natuurlijk nog steeds van kracht (1.5 m en handen ontsmetten). Nogmaals ter herinnering: als je dinsdag in de eerste groep zit, moet je om 20.00 uur de zaal verlaten.
- i/o Secretaris -Clubkampioen 2019

Vrijdag 13 december 2019

Clubkampioen 2019

Vrijdag de 13e, hoe verzin je het. Clubkampioenschappen t.t.v. Drachten 2019. Een avond ,erg gezellig ,met opnieuw een aantal nieuwe deelnemers. Er werd "gestreden" in 4 klassen. Van top tot recreant.

Verrassingen tijdens de poule wedstrijden Milo van der Kruis (Clubkampioen van 2018) verliest van Jeroen Hulshoff. Hierdoor komt Milo in de halve finale tegenover de meervoudig clubkampioen Wolfert Glimmerveen. Milo wint. De andere halve finale gaat tussen het grote talent Jeroen Hulshoff en Uilke Komrij (speelt al vele jaren en traint de jeugd van de ttv Drachten al decennia) de ervaring wint. De finale tussen Milo en Uilke werd in 3 spannende games beslist in het voordeel van de oud en nieuwe kampioen Milo van der Kruis. In de B-klasse was de verrassende winnaar René Feenstra voor Jaap Prins. De C-klasse was een prooi voor Eddy Friso voor Ahmad Fayed. Het nieuwe lid Alaa Sabahaldin was de winnaar in de D-klasse voor de ervaren Jan Nicolai. Het was een erg gezellige avond voor zowel wedstrijdspeler als recreant. Tussendoor werd afscheid genomen van Jan Holtrop. Een speler, met beperking , die meer dan 20 jaar altijd aanwezig was en door de begeleiding van Uilke Komrij uitstekend functioneerde binnen de vereniging.


Zomeropening

Dinsdag 2 juli 2019

Vanaf deze week gaat de zomeropening in.
Dat betekent dat de zaal alleen nog op dinsdagavond open is van 19:30 tot 21:30.

Op de Algemene ledenvergadering is aangegeven dat we structureel meer geld uitgeven dan dat er binnenkomt en dat de zomeropening alleen door kan gaan door eigen leden 1 euro per keer te laten betalen. We gaan bijhouden wie wanneer komt en rekenen dit via de normale factuur af. Je hoeft dus niet iedere week een euro mee te nemen.
Ook is de zaal nu dus open voor leden van andere verenigingen... Zij betalen net als vorig jaar 3 euro per keer (ter plekke af te rekenen).


Filmpje van de zaal met een mini-drone

Dinsdag 16 januari 2019


UWV op bezoek bij TTVD

vrijdag 19 oktober 2018
TTV Drachten mocht gastheer zijn voor het jaarlijkse UWV-uitje.

Demo van Jan Nicolai
Finale
Winnaar
Prijsuitreiking

Blijf op de hoogte van alle activiteiten van TTV Drachten en volg ons op:

Facebook Youtube

Ping-pong je fit - (Update)

Maandag 16 januari 2024

Wil jij tafeltennissen op een verantwoorde manier? Dat kan nu met het 8-weekse Ping Pong je fit-programma (in samenwerking met Sûnenz en Tafeltennisvereniging Drachten)! Kom spelen, ontmoet nieuwe mensen en beweeg samen om gezond en vitaal te blijven.

Tafeltennis is een laagdrempelige sport waar iedereen lang aan mee kan blijven doen. Wist je dat tafeltennis door de oefening in oog-handcoördinatie heel goed voor het brein? Door onze aanpasbare "schuif-tennistafel" wordt het nog gemakkelijker! Dit is een tafel geschikt voor spelen vanuit een stoel of rolstoel.

Programma


Op een leuke en actieve manier fit worden! Tijdens het PING PONG je fit-programma van 8 weken ga je, o.l.v. een ervaren tafeltennisspeler, aan de slag om de basistechnieken van het tafeltennissen te leren.

Gratis proefles: Donderdag 18 januari 2024  van 10.15 tot 11.30 uur

Ping Pong je fit-programma:
 • Elke donderdag, start donderdag 25 januari 2024 van 10.15 tot 11.30 uur
 • Actieprijs: €50,- voor 8 trainingen. Gratis koffie en thee tijdens de lessen
 • Locatie: Sûnenz (Ontmoetingsplein), Burg. Wuiteweg 140B Drachten
 • Aanmelden: 06 - 82 25 59 89 of F.koudenburg@zuidoostzorg.nl

Zie ook de website van Sportbedrijf Drachten: https://www.sportbedrijfdrachten.nl/ping-pong


Zomersluiting en Algemene Ledenvergadering op maandag 17 juli

Donderdag 22 juni 2023

Hierbij worden alle leden van TTV Drachten uitgenodigd voor de ALV, welke zal plaatsvinden op maandagavond 17 juli om 20.00 uur. Dit betekent dat op deze avond GEEN vrij spelen mogelijk is. Twee belangrijke punten: Tijdens deze ALV is een aantal bestuursleden herkiesbaar. Tegenkandidaten dienen zich minimaal 48 uur voor de ALV met ondersteuning van minimaal 5 leden te melden bij het bestuur.
Dit jaar hebben we besloten om de zaal in de zomervakantie NIET open te stellen. Vanwege de fors oplopende kosten voor de zaalhuur is dit niet meer te verantwoorden. Dit betekent dat dinsdag 18 juli de laatste dag is, dat de zaal geopend is voor de zomervakantie.

Wij hopen velen van jullie te verwelkomen op deze ALV!
Hartelijke groet, mede namens het bestuur, 
Wolfert en Angela Glimmerveen (secretaris TTV Drachten)


vakantie opening

Verslag Noordelijke kampioenschappen juni 2023 in Assen


Donderdag 8 juni 2023

Zie foto’s van de NK 2023 (3 juni) in Assen hieronder. In de G klasse werd Hillebrand 2e. Horia Niculescu werd eerste maar Hillebrand verloor net van hem met 9-11 in de vijfde set.
Hillebrand en Achmed werden 1e bij het dubbel in de G klasse.
Djovanny werd 3e bij de jeugd 1 en verloor in de halve finale van de latere winnaar. Victor won 3 van de 6 wedstrijden in de poule jeugd 4 en was niet door, maar speelde knap.
Ali zat ook in een zware poule in de E klasse, won 1 partij en ging dus ook niet door.
Eddy speelde de avond ervoor bij de veteranen en was ingedeeld in de mixklasse G en F en had dus een zware poule. Met 1 partij winst en de anderen helaas verloren, maar hij werd zeker niet weggespeeld.

Hartelijke groet,
Hillebrand


vakantie opening

Vakantie opening


Zaterdag 23 juni 2022

Ter info:

Vanaf 1 juli zijn de openingstijden van de zaal aangepast. De zaal is vanaf 1 juli alleen nog geopend op de dinsdagen vanaf 19:30 - 21:30.
Op maandag 28 augustus zijn de reguliere openingstijden weer van kracht.
Hartelijke groet,
Mede namens het bestuur
Wolfert en Angela Glimmerveen (secretaris TTV Drachten)


good news

...nog meer goed nieuws!!


Zaterdag 26 februari 2022

Beste leden,

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de maatregelen rondom corona gelukkig behoorlijk versoepeld zijn. Dit betekent dat het niet langer nodig is om een qr-code te tonen bij het betreden van de sportzaal. 
Hartelijke groet,
Mede namens het bestuur
Wolfert en Angela Glimmerveen (secretaris TTV Drachten)


good newsNews

Goed nieuws!!


Zaterdag 15 januari 2022

Beste leden,

Zoals jullie vast gehoord/gelezen hebben kunnen we vanaf komende maandag 17 januari weer de zaal in! De voorwaarden zijn die zoals voordat we dicht moesten: qr-code en afstand houden. We zijn in ieder geval heel blij dat we weer de zaal in kunnen. De trainingstijden zijn hetzelfde als voorheen. Hopende jullie eerst voldoende geïnformeerd te hebben en natuurlijk graag tot komende week! 

Hartelijke groet,
Mede namens het bestuur
Wolfert en Angela Glimmerveen (secretaris TTV Drachten)


Extra News

Extra Corona-maatregelen


Zaterdag 27 november 2021

Beste leden,

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat bij de nieuwe corona maatregelen wij wederom getroffen worden. Helaas is amateursport na 17 uur niet meer toegestaan de komende 3 weken. Dit betekent dat de zaal de komende 3 weken dicht is en de clubkampioenschappen voor senioren en jeugd ook niet doorgaan op 10 december en 11 december. We hopen dat we zo snel mogelijk weer de zaal in kunnen om een balletje te slaan!

Mede namens het bestuur
Wolfert en Angela GlimmerveenExtra News

Extra Corona-maatregelen

Vrijdag 5 november 2021

Beste leden,

Onderstaand schrijven hebben wij ontvangen van de Sportbedrijf Smallingerland, de verhuurder van de gymzaal waarin we spelen. Deze nieuwe richtlijnen zullen door Tafeltennisvereniging Drachten worden overgenomen. Concreet houdt dit in dat volwassenen zonder geldige QR-code de zaal niet mogen betreden.
- i/o Secretaris -

Beste huurder
Dinsdag 2 november jl. heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd voor de sport.
Per zaterdag 6 november gelden de volgende aanpassingen in alle binnensportlocaties:

Sportbedrijf Drachten hanteert de richtlijnen die zijn omschreven in het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten. Wij adviseren de huurder om het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten van de NOC*NSF goed door te nemen. 
 
We vertrouwen op uw medewerking. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.
Afdeling Verhuur

Extra News

Vanaf dinsdag 25 mei mogen we weer in de zaal

Toegang is op basis van inschrijving. Zie het bericht van de secreataris hieronder...

19 mei 2021

Beste leden,

Vlak voor de kerst ging de zaal helaas opnieuw dicht en 6 maanden lang konden we geen balletje slaan. Gelukkig is dat vanaf volgende week verleden tijd! Vanaf volgende week dinsdag 25 mei gaan wij weer de zaal in en kan er weer getafeltennisd worden. Ook deze keer is het weer de bedoeling dat jullie vooraf een mail krijgen van ons, waarop je kan antwoorden in welke groep je wil. We werken dus opnieuw met inschrijvingen. Maandag is er een groep van 20.00-21.30 en dinsdag zijn er twee groepen: de eerste van 18.30-20.00 en de tweede van 20.00-21.30. Bij de eerste groep op dinsdag heeft de jeugd voorang bij inschrijven en dinsdag mag je je nog steeds maar voor 1 groep inschrijven. De kleedkamers zijn nog steeds buiten gebruik dus graag THUIS OMKLEDEN.

Mochten er nog vragen zijn dan horen wij het graag! Voor nu veel speelplezier gewenst!

TTVD Secretaris / Wolfert en Angela


Extra News

Extra Corona-maatregelen

Donderdag 15 oktober2020

Beste leden,
Jullie hebben vast al een en ander opgevangen van extra maatregelen van het kabinet om het coronavirus tegen te gaan. Van het sportbedrijf hebben wij ondertussen ook bericht met aanvullende maatregelen. Concreet betekent dit voor ons als tafeltennisvereniging het volgende:
Daarnaast blijven de andere maatregelen natuurlijk nog steeds van kracht (1.5 m en handen ontsmetten). Nogmaals ter herinnering: als je dinsdag in de eerste groep zit, moet je om 20.00 uur de zaal verlaten.
- i/o Secretaris -Clubkampioen 2019

Vrijdag 13 december 2019

Clubkampioen 2019

Vrijdag de 13e, hoe verzin je het. Clubkampioenschappen t.t.v. Drachten 2019. Een avond ,erg gezellig ,met opnieuw een aantal nieuwe deelnemers. Er werd "gestreden" in 4 klassen. Van top tot recreant.

Verrassingen tijdens de poule wedstrijden Milo van der Kruis (Clubkampioen van 2018) verliest van Jeroen Hulshoff. Hierdoor komt Milo in de halve finale tegenover de meervoudig clubkampioen Wolfert Glimmerveen. Milo wint. De andere halve finale gaat tussen het grote talent Jeroen Hulshoff en Uilke Komrij (speelt al vele jaren en traint de jeugd van de ttv Drachten al decennia) de ervaring wint. De finale tussen Milo en Uilke werd in 3 spannende games beslist in het voordeel van de oud en nieuwe kampioen Milo van der Kruis. In de B-klasse was de verrassende winnaar René Feenstra voor Jaap Prins. De C-klasse was een prooi voor Eddy Friso voor Ahmad Fayed. Het nieuwe lid Alaa Sabahaldin was de winnaar in de D-klasse voor de ervaren Jan Nicolai. Het was een erg gezellige avond voor zowel wedstrijdspeler als recreant. Tussendoor werd afscheid genomen van Jan Holtrop. Een speler, met beperking , die meer dan 20 jaar altijd aanwezig was en door de begeleiding van Uilke Komrij uitstekend functioneerde binnen de vereniging.


Zomeropening

Dinsdag 2 juli 2019

Vanaf deze week gaat de zomeropening in.
Dat betekent dat de zaal alleen nog op dinsdagavond open is van 19:30 tot 21:30.

Op de Algemene ledenvergadering is aangegeven dat we structureel meer geld uitgeven dan dat er binnenkomt en dat de zomeropening alleen door kan gaan door eigen leden 1 euro per keer te laten betalen. We gaan bijhouden wie wanneer komt en rekenen dit via de normale factuur af. Je hoeft dus niet iedere week een euro mee te nemen.
Ook is de zaal nu dus open voor leden van andere verenigingen... Zij betalen net als vorig jaar 3 euro per keer (ter plekke af te rekenen).


Filmpje van de zaal met een mini-drone

Dinsdag 16 januari 2019


UWV op bezoek bij TTVD

vrijdag 19 oktober 2018
TTV Drachten mocht gastheer zijn voor het jaarlijkse UWV-uitje.

Demo van Jan Nicolai
Finale
Winnaar
Prijsuitreiking

Blijf op de hoogte van alle activiteiten van TTV Drachten en volg ons op:

Facebook Youtube


GRATIS

Speel 4 x gratis mee voordat je lid wordt.

Neem contact op »
Kom langs !!

Als je interesse hebt om bij ons langs te komen: bij speeltijden vind je de openingstijden van de zaal.

Speeltijden / Openingstijden »